Ikke-kategoriseret

3 tips til at arbejde sammen med en ekstern HR-konsulent

Når du skal arbejde sammen med en ekstern HR-konsulent, er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvad du egentlig har brug for. For afhængigt af hvilken type virksomhed du har og størrelsen på virksomheden, kan du have forskellige behov.

Hvis du har en mindre virksomhed på op til måske 10 medarbejdere, så har du sandsynligvis ikke ressourcerne til at have en permanent HR-afdeling. Og du har sandsynligvis heller ikke behovet! For at hyre en ekstra, fastansat specialist til dit firma kan være en stor omkostning.

Derfor kan det give mening at tænke dig godt om i forhold til, hvad du har brug for, hvis du skal have hjælp af et eksternt HR-firma.

3 nyttige tips til samarbejdet med HR-konsulenten

1. Find din HR-konsulent på internettet

På Google og på karriereplatforme såsom LinkedIn vil du kunne finde erfarne og kompetente HR-rådgivere, der kan hjælpe dig med at varetage din virksomheds behov indenfor human ressources. Du kan altid læse mere om de enkelte konsulentvirksomheders ydelser ved at læse på deres hjemmesider omkring, hvilke services de tilbyder. Du kan også finde et godt bud på en god HR-konsulent i Københavnsområdet ved at følge linket.

2. Læg et budget til HR-ydelser i henhold til din virksomheds behov

Selvom det kan være svært at vide på forhånd, hvilke ydelser som du har brug for, så kan det være en rigtig god idé at afsætte en del af virksomhedens overskud til at hyre en ekstern HR-konsulent ind.

Afhængigt af hvilke ydelser, som du ønsker at insource, kan prisen være forskellig. Ekstern specialistrådgivning koster naturligvis, men for mange mindre virksomheder er det også klart det værd. Forestil dig således blot, hvor mange penge du kan spare, hvis du får hjælp til at ansætte den rigtige kandidat til start – så du ikke skal bruge penge på at oplære en kandidat, som viser sig ikke at være den rette, og forlader sin virksomhed efter blot et halvt år!

Med andre ord så kan den eksterne HR-konsulent hjælpe dig med at spare en masse penge i din virksomhed – og det kræver naturligvis, at du først lægger et budget og indtænker udgifterne i din virksomhed.

3. Tag personaleproblemerne i opløbet med konsulent-sparring

En af de mange fordele, som du får, når du arbejder sammen med en ekstern HR-specialist, er, at du kan slippe for en masse udfordringer i forbindelse med dine medarbejdere. For en kompetent HR-specialist kan nemlig vejlede dig og rådgive dig til at have styr på alle de kontraktuelle forhold i forbindelse med ansættelserne. Derudover kan du også få vejledning omkring den seneste HR-jura så er det vel som den nyeste lovgivning omkring ansættelses- og lønforhold. Det betyder, at du derved kan spare dig selv for nogle potentielt ubelejlige situationer med personalesager, når du får den rette hjælp og vejledning fra din eksterne HR-konsulent.